Veel gestelde vragen  

 • Waarvan zijn de Capsule gemaakt? < De capsules zijn gemaak van een in water oplosbare makkelijk biologisch afbreekbare film (PVA). Zij laten absoluut geen microplastics achter in het milieu en lossen volledig op. 
 • Zijn de ProfiMax producten net zo effectief als "kant en klaar" producten van anderen? <Jazeker, de producten zijn getest contra marktleidende gebruiksklare producten om ervoor te zorgen dat ze minimaal gelijk of beter kunnen presteren. Wij geloven sterk in kwaliteit zonder compromissen.
 • Kan elke sproeiflacon gebruikt worden? < Elke 750 ml sproeiflacon kan gebruikt worden nadat ze eerst goed zijn uitgespoeld, de nevel niet te fijn is en ons meegeleverde flacon label is geplaatst.   
 • Hoe veilig zijn de ProfiMax producten? <We kiezen alleen ingrediënten die gemakkelijk biologisch afbreekbaar zijn en afkomstig van verantwoordelijke leveranciers. We proberen ook, waar mogelijk, ingrediënten zo lokaal mogelijk in te kopen om transportemissies te minimaliseren. Onze producten bestaan ​​uit een mengsel van plantaardige, natuurlijke en synthetische ingrediënten en we werken continu aan het verbeteren van de duurzaamheid van onze ingrediënten. De veiligheid van onze producten voor de gebruiker en het milieu zijn onze eerste prioriteiten en we zullen NOOIT ingrediënten gebruiken waarvan wordt vermoed of bekend is dat ze carcinogeen, mutageen, fataal of giftig zijn als ze worden ingeslikt / ingeademd of schade kunnen veroorzaken aan organen of ongeboren kinderen .
 • Zijn de eco capsules wel veilig in je handen?<Ja, op voorwaarde dat u ze altijd met droge handen hanteert en er niet in de capsule is gesneden, is geknipt, gescheurd of geplet. Ze zijn ontworpen om ca 15 kilo druk  te kunnen weerstaan. 
 • Kunnen aangebroken ProfiMax producten langer worden gebruikt? < Na dosering volgens de instructies (750 ml water) kunnen alle opgeloste producten, behalve de neutrale vloerreiniger, worden bewaard in een afgesloten flacon (zoals een sproeiflacon) voor een periode van maximaal 2 jaar zonder gevoelig te zijn voor microbiële stoffen of bederf. Bij de vloer-reiniger dient de gebruiks-oplosing na gebruik te worden weggegooid en kan niet worden bewaard voor later gebruik.
 • Waarom zijn niet alle producten van ProfiMax vrij van conserveringsmiddelen? <. Microbiologische besmetting kan een negatief effect hebben op een voorwerp, of erger een gezondheidsrisico veroorzaken richting gebruikers, daarom is het belangrijk om dit te voorkomen. ProfiMax producten zijn speciaal geformuleerd voor een specifieke reinigingsapplicatie. Wanneer ook maar mogelijk, voorkomen we het gebruik van conserveringsmiddelen. Sommige van onze unieke formuleringen conserveren zichzelf van nature. Echter dit is niet mogelijk voor alle formuleringen en toepasingen. Bij deze producten voegen we een minimaal benodigde hoeveelheid conserverings-middel toe om bederf van het verdunde product te stoppen.
 • Waar kan ik Eco Cleaning Capsules kopen?< Vul ons contactformulier in en wij nemen contact met u op. 
 • Waar kan ik de veiligheidsbladen vinden?

       Klikt u  rechts bovenaan op "MORE" en vervolgens
       op  productinformatie. Daar treft u de
       veiligheidsbladen en productinformatie aan.
   •  Welke Eco Labels hebben de Eco Cleaning Caps?
     
Het goede nieuws is dat we zowel met het EU-         
       Ecolabel als Swan Label hebben gesproken voor 
       ecolabels op onze producten. Dit kan helaas nog
       wel  1,5 a 2 jaar duren,  daar wij momenteel veel
       verder gaan in verlaging van de milieubelasting dan
       de huidige regels en deze eerst dienen te worden       
       aangepast welk traject is opgestart. ECC verlagen
       hiermee enorm de milieubelasting! Lees in ons 
       infoblad:"Verder dan de huidige Eco labels reiken"  
       en lees hoe we trendsetter en pionier zijn om het  
       nog  beter te doen!   

. • Welke film wordt er voor de capsules gebruikt en is dit plastic? <De film die wordt gebruikt voor onze eco capsules bestaan uit een polyvinylalcohol (PVA) -polymeer. Per definitie is een kunststof elk synthetisch, polymeer materiaal dat in vorm kan worden gevormd en in een stijve of enigszins elastische vorm kan worden gezet. Volgens deze definitie kan PVA-film worden beschouwd als een soort kunststof. In tegenstelling tot andere kunststoffen is de PVA-film die wij gebruiken volledig oplosbaar in water en eenvoudig en snel biologisch afbreekbaar, alleen wat water en Co2  blijft over, absoluut geen microplastics! Het is niet-giftig voor vissen of zelfs de meest gevoelige soort micro-organismen in water, indien het vrij komt in zee of andere waterstromen. De PVA die we gebruiken, vormt dus geen enkel risico voor het milieu, dier en mens.

       Klik hier voor een verdieping "afbreekbaarheid".  

 • Kan het kwaad dat de Eco capsule soms niet direct in totaliteit oplost in de sproeiflacon?<  De Eco capsule dient zeer snel open te gaan na wat schudden en zich zichtbaar mengen met het water. De PVA kan soms wat langer zichtbaar zijn, dit lost letterlijk vanzelf op en heeft geen invloed op de werking. Uiteindelijk binnen een paar minuten is het volledig opgelost. In warm water lost de capsule sneller op dan in koud water. Dit heeft nogmaals geen gevolgen voor de werkzaamheid van het product. Er kan direct mee gewerkt worden. De film lost uiteindelijk altijd geheel op in water. 
 •  Waar worden de ProfiMax producten gemaakt? <Zij worden geproduceerd in Duitsland, zo hebben we direct toegang tot de belangrijkste ingrediënten om een zo laag mogelijke transportemissie hebben.  
 • Zijn de concentraten getest op dieren? <Nee, ProfiMax concentraten worden niet getest op dieren! 
 • Wat betekenen de gevaren tekens op de verpakking en waarom zijn ze nodig?< Omdat onze Eco capsules super geconcentreerd zijn, hebben ze soms bepaalde gevaren-symbolen nodig. Na verdunning zijn ze echter minder gevaarlijk tot niet-gevaarlijk. Dit zijn de twee gevarensymbolen die u op de ProfiMax verpakkingen kunt aantreffen voor de super geconcentreerde eco capsules voor verdunning en hun betekenis: 1. Verwijst naar een of meer van de volgende gevaren: Schadelijk bij inslikken, kan huid- en / of oogirritatie veroorzaken, kan allergische huidreactie veroorzaken of 2. Verwijst naar een of meer van de volgende gevaren: Veroorzaakt ernstige brandwonden, veroorzaakt ernstig oogletsel. Daarom mag u de Eco capsules ook nooit onverdund gebruiken, knippen, snijden of scheuren. Ze zijn indien er onverhoopt iets mee gebeurd, genotificeerd bij het centraal meldpunt hiervoor bij het UMC te Utrecht. 
 • Zijn Profimax producten veilig te gebruiken in de nabijheid van kinderen en dieren? <We raden ten zeerste aan de Eco capsules altijd op een veilige plaats, buiten het bereik van kinderen en huis-dieren. te bewaren. Eenmaal verdund, zijn onze producten volkomen veilig om te gebruiken in de nabijheid van kinderen en huis-dieren mits normaal gebruikt. Gebruik of sproei natuurlijk nimmer op of naar kinderen of huis-dieren! 
 • Kan ik distributeur worden voor de Eco Capsules? Meldt u alstublieft aan via het contact- formulier op deze website of  mail naar info@ecocleaningcaps.nl met duidelijke vermelding van uw gegevens en wensen en wij nemen contact met u op.
 • Stond uw vraag er niet bij? < Laat het ons weten via het contactformulier of email.